HyNed

4 februari 2020

Samenwerking Gelderse waterstofbedrijven met Chinese partijen

From: https://allesoverwaterstof.nl/samenwerking-gelderse-waterstofbedrijven-met-chinese-partijen/

Gisteren waren wij bij de ondertekening van het convenant tussen Gelderse waterstofbedrijven en RVO. In het convenant bekrachtigen de partijen dat ze de komende 3 jaar samen op trekken bij de samenwerking tussen Gelderse en Chinese waterstofbedrijven. Dit gaan ze doen als business cluster 'HyNed'.

Business partners

In het provinciehuis werd gisteren het convenant getekend. Bij de ondertekening waren John Berends, Commissaris van de Koning van provincie Gelderland en mr Zhang Guosheng, economic counselor van de ambassade van China, aanwezig. Het business cluster 'HyNed' wordt gecoördineerd door Tina Pan van HyMove. De andere deelnemers zijn: Nedstack, HyET, KIWA en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

'De intentie van de samenwerking is ontstaan tijdens de handelsmissie in september 2019' zegt Judith van de Bovenkamp. Ze is projectmanager internationale handel en China-export bij Oost NL en begeleidde de handelsmissie naar Hubei. Oost NL is samenwerkingspartner van 'HyNed'.

Partners for International Business (PIB)

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft een PIB-convenant gesloten met de waterstofondernemers. De ondernemers hebben zich geclusterd onder de naam 'HyNed'. De RVO ontwikkelt samen met HyNed een 3-jarig actieplan. Hierin staan strategische activiteiten om waterstof zo goed mogelijk te positioneren in China. De RVO kan HyNed ondersteunen met bijvoorbeeld het wegnemen van handelsbarrieres, kennis opbouw van lokale overheden of positieve impact op de lokale wetgeving.

Sino-Dutch Economic Cooperation Forum (SDECF)

Door de goede handelsbetrekkingen wordt in 2020 het SDECF in de provincie Gelderland georganiseerd. Dit is de vierde editie. De drie eerdere versies waren in Rotterdam en tweemaal in Den Haag. Ook is Oost NL zich aan het oriënteren voor een tweede handelsmissie naar China.

Back to overview